Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ اکرم جدیدی ممتاز: اهمیت جامعه‌پذیری به‌عنوان یکی از مهارت‌های اجتماعی، امری است که میزان مشارکت موثر و فعال مردم اجتماع را در شرایط حساس نشان می‌دهد. یکی از کاربرد‌های اصلی اجتماعی شدن انضباط، همخوانی و رفتار‌های همسو در مواجه با مخاطرات همه‌گیر جامعه است. اینکه چرا وقتی خطر ویروس کرونا در بیخ گوش تک‌تک افراد جامعه پَر می‌زند، اما گروهی بدون در نظر گرفتن عواقب همه‌گیری بیشتر، خطر را تقویت کرده و رفتار‌های شخصی خود را دنبال می‌کنند، سوالی است که این روز‌ها ذهن بسیاری از جامعه را درگیر خود کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین خصوص، دکتر مصطفی مهرآیین جامعه‌شناس و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با رویداد۲۴ درباره دلایل اینکه چرا با وجود توصیه‌های ستاد مبارزه با ویروس کرونا بسیاری از مردم بار سفر بستند؟ می‌گوید: متاسفانه بسیاری از مردم در شرایط فعلی و در حالی که می‌توانند با راحت‌ترین شیوه پیشگیری، یعنی خودمراقبتی از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری کنند با رفتار‌ها و اعتقادات نه چندان صحیح به وسعت این بیماری دامن می‌زنند.

این استاد دانشگاه می‌گوید: برخی با اعتقاد به اینکه اراده خداوند سرنوشت انسان را رقم می‌زند و هیچ‌کس یا هیچ چیز قادر به تغییر آن نیست، از احتیاط‌های معقولانه دست می‌کشند و همین باور موجب می‌شود مردم بدون احساس خطر به زندگی عادی خود مانند گذشته ادامه دهند و حتی در مراودات نیز احتیاط‌های لازم را نداشته باشند و مطابق شرایط عادی به کوچه و خیابان‌ها بروند.

بیشتر بخوانید: چرا مردم در بحران ویروس کرونا سفر می‌روند؟

او افزود: احتمالاً حجم بالای برخی سفر‌های اخیر مردم که در این شرایط بحرانی هیچ توجیه قابل قبولی ندارد متاثر از این دیدگاه است، اما باید بدانیم بر اساس باور‌های دینی، خداوند هر کاری را از مسیر خودش به نتیجه می‌رساند. بر این اساس، رعایت تمام نکات بهداشتی برای مراقبت از خود، یک وظیفه دینی هم هست و هر نوع آسیب به خود از روی سهل‌انگاری، ممنوع شمرده شده است.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با تاکید بر اینکه جامعه‌پذیری یکی از مهم‌ترین اصول زندگی اجتماعی است، اظهار داشت: بیشتر مردم ما هنوز جامعه‌پذیر نشده‌اند. البته اینگونه رفتار‌ها در جوامع دیگر به‌صورت کم و بیش نیز وجود دارد و در واقع، عملکرد اخیر برخی از مردم در برخورد با این بیماری، موکد این موضوع است که میزان قانون‌پذیری آن‌ها بسیار پایین است.

بیشتر بخوانید: جامعه پساکرونا جامعه‌ای متفاوت یا متحول؟/ فردای بحران چه خواهد شد؟

او می‌گوید: «قانونی شدن» در زندگی عمده ایرانیان خیلی جایگاهی ندارد به همین دلیل است که هنوز ما فرم خاصی برای بسیاری از کارهایمان نداریم. بر همین اساس می‌توان گفت اینکه مردم ما در کنترل این بیماری مشارکت نمی‌کنند، جای تعجب ندارد.

مهرآیین با اشاره به زمان شیوع بیماری یادآور شد: نکته بعدی این است که این اپیدمی در برهه‌ای از زمان اتفاق افتاد که همه چیز در حال تغییر و تحول است. آغاز بهار در فرهنگ ما ایرانی‌ها از قدمت و جایگاه خاصی برخوردار است و همین امر جنب و جوش‌های قبل و بعد از سال نو را در اجتماع و خانواده بیشتر می‌کند. شاید اگر ویروس کرونا در ماه‌های دیگری اپیدمی می‌شد کنترل آن تا این حد سخت و دشوار نبود، اما به جرات می‌توان گفت برخی از مردم هنوز به اهمیت مشارکت اجتماعی به‌عنوان مهمترین مساله مدنی پی نبرده‌اند.

این استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: همراهی آحاد مردم، نقشی مهم در هرگونه اقدام پیشگیرانه برای قطع زنجیره انتقال این ویروس دارد و در شرایط فعلی برای شکست و کنترل ویروس کرونا برای حفاظت خود و خانواده باید از سلامت دیگران نیز حفاظت کنیم، زیرا که همه ما در قبال یکدیگر مسئولیم.

لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000sDS خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا در ایران ویروس کرونا رفتار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۵۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی عصر شنبه در آئین تجدید میثاق و وداع با پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» (دشتی نظری) در مصلی جمعه گناوه با تقدیر از مردم ولایتمدار، خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان و مسئولان و نیروهای نظامی و انتظامی و عاشقان شهدا در این آئین معنوی و با تسلیت ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: امروز استان بوشهر و شهرستان گناوه با حضور این شهید والامقام معطر به حضور عطر شهدا شده است.

امام جمعه گناوه افزود: امروز و در سالروز شهادت ششمین امام شیعیان، امام جعفر صادق (ع) ما پیکر شهید والامقامی را که پیرو راستین آن همام و دلباخته مکتب اهل بیت (ع) بود و در لبیک به فرمان امام زمان خود و شاگرد مکتب امام صادق (ع)، همه هستی خود را در طبق اخلاص گذاشت و در این راه دین و ولایت و مردم فدا کرد، تشییع خواهیم کرد.

وی گفت: امروز ملت ایران اقتدار، صلابت و عزت خود را مدیون فداکاری‌ها و ایثار و ازخودگذشتگی همه شهدا است.

وی ادامه داد: در برهه کنونی و در این مقطع بسیار حساس و تاریخی که دشمنان، نظام مقدس اسلامی را مورد هجمه‌های مختلف قرار داده‌اند، آنچه می‌تواند ما را از همه این توطئه‌های بدخواهان و دشمنان نجات دهد ادامه دادن راه شهدا است.

امام جمعه گناوه بیان کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است و شهیدان برای همه ما الگو هستند.

وی ادامه داد: همانگونه که امام صادق (ع) مایه حیات جامعه بشریت شد، امروز شهدا مایه حیات جوامع بشری هستند.

وی گفت: حال شهیدان، مانند شمعی است که می سوزد تا به بشریت حیات و روشنایی دیگری ببخشد و لذا فضیلت، مقام و منطق شهید و پیام شهدا این است که باید همه هستی خود را برای اعتلای دین فدا کنیم.

وی با بیان اینکه خداوند برای شهدا جایگاه و مقام ویژه ای قائل شده است گفت: به تعبیر قرآن کریم خداوند مشتری جان شهدا است، شهدا با خدا معامله کردند و خداوند در برابر این معامله که شهدا با خداوند متعال انجام داده‌اند بهشت را به شهدا داده است.

حجت الاسلام رکنی حسینی اضافه کرد: امروز مردم شهرستان گناوه در روز شهادت امام صادق (ع) در این آئین معنوی و در این مکان مقدس جمع شده‌اند تا بار دیگر عهد و پیمان خود را با شهدا، آرمان‌ها و اهداف آنها تجدید کنند.

وی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس جوانان و رزمندگان ما با دست خالی در برابر دشمنان مقاومت و ایستادگی کردند و امروز اگر با صلابت تل آویو و حیفا و سرزمین‌های اشغالی با پهپاد ها و موشک‌های ایران اسلامی نشانه می‌رود نتیجه خون پاک این شهدا و مقاومت، پایداری، صبر و استقامت ملت ایران و در رأس همه خانواده معظم شهدا است.

امام جمعه گناوه گفت: هم امام صادق (ع) و هم شهدا به جهان اسلام حیاتی دوباره بخشیدیم و همه ما باید تلاش کنیم تا راه و آرمان‌ها و وصایای شهدا را جامه عمل بپوشانیم.

کد خبر 6096665

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • برگزاری همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • مساله حجاب، دستور الهی است
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • پیام تسلیت استاندار مازندران در پی درگذشت نخبه مازندرانی؛ زنده یاد سید اسماعیل نصرالهی
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است