Web Analytics Made Easy - Statcounter

فتانه محمودی با اشاره به اینکه صنایع دستی مناطق مازندران قابلیت توجه دارد گفت: طراحی نامناسب و عدم وجود خلاقیت از آسیب‌های صنایع دستی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فتانه محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ اظهارکرد: صنایع دستی ازجمله هنرهای کاربردی است که به‌عنوان یک رسانه فرهنگی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی خاطرنشان کرد: درحالی که صنایع دستی از هنرهای کاربردی به حساب می‌آید اما ملاحضات زیباشناختی در تولید آن بسیار تاثیرگذار است.

عضو هیات علمی گروه صنایع دستی دانشگاه مازندران تصریح کرد: بسیاری از صنایع دستی‌هایی ایرانی که در مناطق بومی مانند مازندران تولید می‌شوند به‌صورت کامل از شیوه سنتی هستند که حتی با ابزارهای دستی صنعت‌گر ساخته شده و فرهنگ، سنت و نمادهای بومی منطقه در این آثار قابل مشاهده است.

محمودی یادآور شد: تولید صنایع دستی در هر منطقه‌ای به اقلیم و بافت فرهنگی آن منطقه بستگی دارد و مازندران باتوجه به پوشش گیاهی مناسب و درختان مختلفی که دارد، چوب می‌تواند یکی از مواد اولیه‌ای باشد که در تولید صنایع دستی و آثار چوبی تاثیر به‌سزایی دارد.

وی با اشاره به اینکه صنایع دستی مازندران فقط در چوب خلاصه نمی‌شود گفت: بافت‌های مختلف اعم از گلیم‌بافی، قالی‌بافی، جاجیم‌بافی، سوزن دوزی، چاپ سنتی، سفال و سرامیک، فرآورده‌های چرم و فلز از جمله صنایع دستی هستند که در انواع مختلف تولید می‌شوند.

عضو هیات علمی گروه صنایع دستی دانشگاه مازندران افزود: دست بافته‌ها در مناطق آلاشت و کلاردشت، متکازین بهشهر، سفالگری جویبار، حصیربافی، نمدمالی و لاک‌تراشی از جمله هنرهای دستی در مازندران بوده که قابلیت توجه دارد.

محمودی ادامه داد: این هنرها در سالیان قبل جنبه کاربردی داشتند اما در این سال‌ها بیشتر جنبه تزییناتی پیدا کرده‌اند.

دکترای پژوهش هنر اظهارکرد: متاسفانه طراحی مناسب در آثار صنایع دستی کشور وجود ندارد و به دلیل اینکه صنعت‌گران افرادی سنتی هستند که دانش طراحی نداشته و این هنر را به شیوه موروثی آموخته‌اند نمی‌توانند با طراحی مناسب آثار را خلق کنند که همین امر به تجارت صنایع دستی لطمه وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه از مواد اولیه مناسب باید در صنایع دستی استفاده شود خاطرنشان کرد: گرانی صنایع دستی به خاطر هنری است که در آن به‌کار رفته و هنرمند برای آن زحمت کشیده نه اینکه مواد اولیه آن گران باشد.

عضو هیات علمی گروه صنایع دستی دانشگاه مازندران تصریح کرد: خلاقیت صنایع دستی موجود در بازارها کم و تکراری است که از نظر زیبایی‌شناسی و فرم در درجه بالایی قرار ندارند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه بسته‌بندی مناسب صنایع دستی در کشور وجود ندارد گفت: درحالی که صنایع دستی نقش بسیار مهمی در جذب گردشگر و صنعت توریست دارد اما استانداردهای بازاریابی برای آن رعایت نمی‌شود.

محمودی ادامه داد: دو هدف مهم معرفی فرهنگ سرزمین و درآمدزایی و رونق منطقه از جمله اهدافی است که از فروش محصولات بومی به گردشگران می‌توان به‌دست آورد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۹۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون صنایع‌ دستی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس تفاهم‌نامه آموزشی منعقد شده، سربازان وظیفه مرزبانی استان تحت تعلیم و آموزش صنایع‌ دستی قرار خواهند گرفت.

وحیده رخشانی امروز دوشنبه در جلسه هماهنگی طرح آموزش سربازان بیان کرد: یکی از اولویت‌ها و ماموریت‌های اصلی این معاونت گسترش فرهنگ آموزش صنایع‌ دستی در حوزه‌های مختلف است که در این راستا آماده همکاری و مشارکت با تمامی دستگاه‌های اجرایی، نظامی و بخش خصوصی هستیم. 

معاون صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان افزود: در همین راستا رایزنی‌هایی در سطح کلان انجام شده است که ماحصل آن انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در زمینه آموزش‌های صنایع‌دستی با قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح شد. 

وی ادامه داد: بر اساس این تفاهم نامه، روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه جلسه عملیاتی شدن آن با حضور نمایندگان مرزبانی استان در محل معاونت صنایع دستی اداره کل برگزار و مقرر شد در مرحله اول تعداد ۱۰۰ نفر از سربازان وظیفه فرماندهی مرزبانی سیستان و بلوچستان از آموزش‌های مهارتی صنایع‌ دستی حین خدمت بهره‌مند شوند. 

به گفته رخشانی، این دوره‌ها از نیمه مردادماه آغاز شده و به مدت سه ماه ادامه خواهد داشت که بر اساس نیازسنجی و اعلام از سوی مرزبانی در رشته‌های گوهرشناسی و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، چرم و معرق توسط معاونت صنایع‌دستی استان برگزار می‌شود. 

معاون صنایع دستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در پایان نیز به برگزیدگان گواهینامه‌های پایان دوره مهارتی تعلق خواهد گرفت و می‌توانند از مزایای آن به منظور ایجاد کسب و کار استفاده کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»
  • یازدهمین جشنواره شکوفه‌های بهاری در رامسر برگزار می‌شود
  • خلاقیت هنرمند سملقانی در کار با شیشه
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • تقویت ارتباط هنرمندان صنایع‌دستی با پلتفرم‌های معروف چین
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها