Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،طاهره چنگیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان امروز در نشست خبری مجازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: ویروس کرونا همچنان به شکل خطرناکی در جامعه وجود دارد و مردم نباید رعایت نکات بهداشتی را دست کم بگیرند. ما همچنان در میانه راه هستیم و هنوز درمان قطعی برای این ویروس در نظر گرفته نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: وضعیت استان از لحاظ ابتلا به کرونا در مقایسه با استان‌های دیگر هیچ گاه تند و تیز نبوده و همواره یک سیر کُند و منحنی‌های با شیب کم را داشتیم. اکنون دو هفته است که وضعیت استان اصفهان قرمز گزارش می‌شود، اما امیدواریم با رعایت بیشتر مسائل بهداشتی بار دیگر از این وضعیت خارج شویم. دامنه پذیرش بیماران در استان همواره بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ است، اما در ماه اردیبهشت به ۷۰ نفر نیز رسیده بودیم. خوشبختانه آمار فوتی‌های ما نسبت به دیگر استان‌ها پایین است و امیدواریم این روند همچنان نزولی باقی بماند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه در پاسخ به سوالات خبرنگاران اظهار کرد: پیش از شیوع کرونا تنها دو کارخانه اقدام به تولید ماسک در سطح استان می‌کردند که با شیوع این بیماری، به مشکل تامین ماسک و کمبود آن برخوردیم. در حال حاضر، اما با عبور از موج اول شیوع ویروس بسیاری از کارخانجات و همچنین کارگاه‌های خانگی به تولید ماسک اقدام کردند و اکنون مشکلی از بابت تهیه ماسک نداریم. تنها در تامین ملت بلون که ماده اولیه ماسک سه لایه است با مشکل مواجهیم که این تولید این ماده نیز در حال بومی‌سازی است. مشکل کمبود این ماده به شکل حاد را نداریم.

او با بیان اینکه فشار بسیار سنگینی بر رزیدنت‌ها و کادر درمان وارد است گفت: از هر راهی استفاده می‌کنیم تا کادر درمان تازه نفس و پر انرژی را وارد چرخه درمان بیماری کووید ۱۹ کنیم. در حال حاضر رویکرد ما بر استفاده از پزشکان عمومی است که امیدواریم همکاری لازم از سوی این بخش از کادر درمانی به عمل آید.

چنگیز ادامه داد: ما بسیار شرمنده کادر درمانی و رزیدنت‌های دانشگاه علوم پزشکی و خانواده‌هایشان هستیم و نگرانی این افراد را نیز به خوبی درک می‌کنیم؛ اما متاسفانه آمار مبتلایان بالاست و ناچاریم از تمام ظرفیت‌های خود برای درمان بیماری کرونا استفاده کنیم. در حال حاضر رزیدنت‌های ما ۱۲ ساعت شیفت و ۲۴ ساعت استراحت دارند که این کمترین کاری است که می‌توانیم در حق این افراد انجام دهیم.

او در خصوص وضعیت بیمارستان الزهرا به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین بیمارستان‌های کشور گفت: بیمارستان الزهرا از ابتدای شیوع ویروس در اختیار بیماران قرار نگرفت و این یک اشتباه نبوده، زیرا در این صورت، بسیاری از بیماران خاص و ویژه استان و حتی کشور از خدمت‌رسانی محروم می‌شدند و فاجعه دیگری رقم می‌خورد. در حال حاضر این بیمارستان در اختیار بیماران کووید ۱۹ قرار گرفته، اما در صورت ادامه روند نزولی بیماری، بار دیگر از تمامی ظرفیت آن برای بیماران خاص استفاده خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر واکسن آنفلوآنزا به کادر درمان اختصاص داده نشده است گفت: وزارت بهداشت تعیین می‌کند که کدام واکسن‌ها به کادر درمانی و بهداشت کشور اختصاص یابد که در حال حاضر تنها واکسن هپاتیت به این عزیزان اختصاص یافته است. در صورتی که مشخص شود واکسن آنفلوآنزای فصلی که سال گذشته نیز به آن دچار بودیم و پیش‌بینی می‌شود امسال نیز با آن درگیر باشیم، به کادر درمانی و بهداشتی اختصاص یابد، در این صورت می‌توانیم این واکسن را بین مشاغل پرخطر دیگر و همچنین خبرنگاران نیز توزیع کنیم.

او با تکذیب پرشدن تمامی تخت‌های آی سی یو بیمارستان‌های سراسر استان خاطر نشان کرد: تعداد ۸۰۰ تخت در سراسر بیمارستان‌های سراسر استان به جز کاشان و آران و بیدگل در آی سی یو‌ها موجود است که از این تعداد، ۵۰۰ تخت به بیمارستان‌های شهر اصفهان اختصاص دارد. کل بیماران نیازمند آی سی یو هیچ گاه به نصف این تعداد هم نرسیده است و هنوز هم تخت‌های خالی در آی سی یو‌ها یافت می‌شود. البته ممکن است در یک بیمارستان تمامی تخت‌ها پر شود، اما هیچ‌گاه ظرفت آی سی یو‌ها تماما پر نشده است. ما همواره تلاش می‌کنیم به تمامی بیماران نیازمند بدون توجه به سن و ملیت آن‌ها خدمت‌رسانی کنیم و تمامی شایعات در این خصوص را رد می‌کنیم.

چنگیز افزود: در دوران شیوع ویروس کرونا بیش از ۱۰ هزار مورد بازدید از مراکز تولید و فروش مواد غذایی داشتیم که بیشترین ارجاع به تعزیرات در نانوایی‌ها گزارش شده است. به صورت گشت‌های مشترکی توسط تیم‌های اتاق اصناف، استانداری و مرکز بهداشت در واحد‌های صنفی و دولتی انجام می‌شود، اما تعداد این واحد‌ها بسیار زیاد است و ممکن است در برخی از اماکن این نظارت به درستی صورت نگیرد؛ بنابراین از مردم می‌خواهیم در صورت مشاهده تخلف در هر واحدی با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند. به تمامی این تماس‌ها و گزارش‌ها رسیدگی می‌شود و در صورت تایید تخلف در این واحدها، برای بار اول به تذکر بسنده می‌شود و در صورت تکرار تخلف، واحد‌های صنفی و دولتی با پلمپ مواجه خواهند شد.


ذخیر پلاسمای استان به صفر رسیده است  
او در خصوص استفاده از پلاسمای مبتلایان بهبود یافته از بیماری کرونا در درمان این بیماری گفت: پلاسما درمانی یکی از روش‌هایی است که می‌تواند به درمان بیماران کمک کند. البته این روش نیز مانند دیگر روش‌های درمانی نتیجه صد در صدی ندارد، اما در آزمایشات اخیر موثر واقع شده است. البته اکنون ذخیره پلاسمای استان به صفر رسیده است.

او با اشاره به ایثار و از خودگذشتگی کادر درمان گفت: تا کنون ۲۰۰ نفر از کادر درمان استان به بیماری مبتلا شدند که امیدواریم دیگر شاهد افزایش این آمار و مرگ و میر‌ها نباشیم. تا کنون کمتر از ۱۰ درصد از مبتلایان مشکوک و قطعی به ویروس کرونا در استان فوت کرده‌اند که این آمار از میانگین کشور پایین‌تر است. باید قبول کنیم که تا کنون هیچ دارو و یا روش درمانی مشخصی برای درمان کامل این بیماری یافت نشده و تنها با مراقبت صحیح است که می‌توانیم در مقابل افزایش آمار مرگ و میر بایستیم. خوشبختانه کادر درمانی ما به خوبی بیماران را تحت نظر دارند و در صورت مشاهده هر گونه فعالیت غیرطبیعی اعضای بدن، نسبت به بررسی و رفع آن اقدام می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: مطابق با برآورد‌های وزارت بهداشت، هزینه درمان برای یک بیمار عادی که بر تخت معمولی بستری باشد چیزی حدود ۲.۵ تا ۳ میلیون تومان و هزینه درمان برای بیماران بستری در آی سی یو ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان است.

او با اشاره به لزوم مراقبت از بیماران و بهبود یافتگان کرونا ویروس گفت: بیماران بیش از آنکه به دارو یا واکسن نیاز داشته باشند که ممکن است با بدن آن‌ها سازگاری نداشته باشند؛ به مراقبت صحیح نیازمندند تا هر گونه عارضه‌ای در بدن بررسی شده و رفع شود. به همین صورت ما توانستیم آمار استان را در مرگ و میر‌ها پایین نگه داریم. از طرفی دیگر به دارو نیاز داریم، اما نباید تمام فکر و ذکرمان تهیه دارو باشد؛ برای مثال رمدسیویر یکی از دارو‌های درمانی کووید ۱۹ تعریف شده، اما همه بیماران نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

چنگیز ادامه داد: بخش‌های نظارتی دانشگاه به طور دقیق بر رفتار بدن مبتلایان به کرونا نظارت دارند و حتی پس از بهبودی آن‌ها و ترخیص از بیمارستان‌ها نیز با آن‌ها در ارتباط هستند تا از هر گونه عارضه‌ای اطمینان کسب کنند.

او با بیان اینکه طرح نذر سلامت به همدلی مردم در روز‌های معنوی محرم و صفر کمک می‌کند گفت: دامنه نذر می‌تواند هر چیزی باشد که فوایدی دو طرفه دارد. ستاد جمع‌آوری کمک‌های مردمی را تاسیس کردیم و از همه مردم می‌خواهیم در ماه‌های محرم و صفر که نذر در کشور زیاد رقم می‌خورد، به بحث نذر سلامت نیز توجه ویژه‌ای داشته باشند و بیماران خاص و مبتلایان به کرونا را از یاد نبرند و از هر طریقی که می‌توانند به این بیماران کمک‌های مادی و معنوی خود را برسانند و مطمئن باشند که این کمک‌ها به طور قطع به دست نیازمندان خواهد رسید، زیرا که نظارت بر امور طرح نذر سلامت توسط امور خیریه دانشگاه انجام می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به لزوم کاهش رفت و آمد‌ها مخصوصا سفر‌های بین شهری گفت: در موج اول شیوع ویروس کرونا بسیاری از مردم مسائل بهداشتی را رعایت می‌کردند و خانه‌های خود را ترک نکردند که همین موضوع باعث شد در آن مقطع زمانی تنها برخی استان‌ها وضعیت خطرناکی را داشته باشند؛ اما با آغاز موج دوم کمتر مسئله خانه نشینی مطرح بود و بعضا شاهد مسافرت‌های تفریحی و گردشی در سراسر کشور بودیم که آثار آن اکنون در تمامی استان‌ها نمایان است و هیچ استانی با وضعیت سفید و پایداری را در کشو نداریم.

او اضافه کرد: چنین رفت و آمد‌هایی سرعت گردش ویروس را بیشتر می‌کند و اثر خود را دو تا شش هفته بعد نمایان می‌کند. بدین جهت از تمامی مردم خواهش می‌کنیم که در ماه‌های محرم و صفر از رفت و آمد‌های غیرضروری پرهیز کنند و بازگشت به موطن خود که معمولا در این موقع از سال افزایش می‌یابد، انجام نشود.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی ویروس کرونا واکسن آنفلوآنزا پلاسما درمانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیمارستان ها کادر درمانی ویروس کرونا حال حاضر شیوع ویروس کادر درمان استان ها آی سی یو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۱۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود

بهرام عین‌الهی در «ملاقات چهره به چهره نمایندگان اقشار مردمی با وزیر بهداشت» که امروز، یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: اقدامات متعددی توسط دولت مردمی سیزدهم در حوزه سلامت انجام شده و این انتظار وجود دارد که رسانه‌ها به ویژه صداوسیما به تبیین دستاوردها بپردازند.

راه‌اندازی ۱۵۰۰۰ تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال

وی بیان اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافته، گفت: ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است. وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه تعداد خانه‌های بهداشت تا پایان سال جاری به ۴۴۰۰ مورد می‌رسد، افزود: ۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه کردیم و در نظر داریم که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت را به ۴۴۰۰ مورد برسانیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است. همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند.

وزیر بهداشت درباره تعداد مراکز آموزشی گفت: ۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

وضعیت افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی

عین‌الهی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت سیزدهم نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است؛ به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲هزار مورد است.

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور نیز گفت: پیش از دولت سیزدهم، نسخه الکترونیک فقط به صورت ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد اما این میزان در دولت کنونی به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

برقراری درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال

عین‌الهی با بیان اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال در مراکز درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت رایگان است، اظهار کرد: اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم اما درمان کودکان کمتر از ۷ سال را رایگان کرده‌ایم. سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود. ما با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ایم.

اهمیت افزایش بودجه صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج

وی با اشاره به ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: هنگامی که این صندوق تاسیس شد ۵ همت (هزار میلیارد تومان) برای این صندوق در نظر گرفتند و بودجه تخصیص یافته به این صندوق در سال گذشته به مرز ۷ همت رسید. امیدواریم که بودجه این صندوق با توجه به گسترش حمایت‌ها، بیشتر شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرارگرفته‌اند. همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۴۰۰ شرکت دانش‌بینان در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دولت سیزدهم ۱۴۰۰ مورد رسیده است در حالی که این تعداد در گذشته معادل ۷۰۰ مورد بود. این شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنند.

وی با بیان اینکه برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع جزو ابداعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید، افزود: ما در نظر داریم که هر ایرانی با یک کد ملی تحت نظر یک حامی سلامت قرار گیرد. برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده را با حضور ۲۰ کشور جهان رونمایی کردیم. اگر خواهان داشتن جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سال گذشته گفت: ۴۶ میلیون نفر در پویش سلامت وزارت بهداشت شرکت کردند که یک رقم فوق‌العاده به حساب می‌آید. آمار و ارقام پویش سلامت بیانگر این است که ۸۸۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در این پویش به بیماری دیابت و ۴۶۰ هزار نفر به فشار خون مبتلا بودند اما از بیماری خود مطلع نبودند. همچنین ۸ میلیون نفر نیز مشکوک به دیابت و ۴ میلیون مشکوک به فشار خون بودند اما از این مورد اطلاعی نداشتند.

وی ادامه داد: در نظر داریم ۲ پویش دیگر برگزار کنیم. پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید. ما با پویش سرطان در نظر داریم از سرطان‌هایی مانند سرطان پستان در زنان و برخی سرطان‌ها در مردان پیشگیری کنیم. بررسی‌ها بیانگر این است برخی والدین نیز از بیماری فرزندان خود خبر ندارند.

وزیر بهداشت در پاسخ به درخواست رئیس هیات‌مدیره بیماری‌های نادر ایران در خصوص حمایت از بیماری‌های نادر و نقش انجمن‌ها در این زمینه گفت: ۲۲هزار عضو هیات‌علمی در ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم‌پزشکی مشغول به فعالیت هستند. اساتیدی که عضو کمیته علمی هستند در خصوص مسائل مختلف به ارائه نظرات تخصصی می‌پردازند؛ به طور مثال، این گروه‌های تخصصی می‌گویند که بهترین دارو برای درمان یک بیماری چیست؛ همانطور که در دوران پاندمی کرونا عمل کردند.

اقدام یک شرکت دانش‌بنیان برای تولید داروی بیماران SMA

وی با بیان اینکه برخی از بیماری‌های نادر درمان ندارند، اظهار کرد: به طور مثال بیماران SMA دچار نقص ژنتیکی هستند؛ به نحوی که عضلات این گروه از بیماران تحلیل رفته است.

وزیر بهداشت با اشاره به نقش تصمیات کمیته‌های تخصصی گفت: کمیته‌های علمی و تخصصی درباره بیماران خاص و صعب‌العلاج تصمیم‌گیری می‌کنند و انجمن‌ها فقط نقش حمایتی دارند.

عین‌الهی با بیان اینکه بیماران SMA در کانون توجه دولت سیزدهم قرار گرفته‌اند، افزود: هیچ هزینه‌ای برای این بیماران در دولت گذشته در نظر گرفته نمی‌شد اما با دستور رئیس‌جمهور در جهت حمایت از بیماران SMA گام برداشتیم. یک مطالعه پژوهشی در خصوص بیماران در دست انجام داریم که فاز اول آن را برای کودکان کمتر از ۱۰ سال اجرا کردیم.

وی درباره نتایج فاز اول تحقیقاتی بیماران SMA گفت: ۲۳۰ نفر تحت مطالعه قرار گرفتند. یک شرکت دانش‌بنیان در مسیر تولید داروی این بیماران گام برداشته است.

وزیر بهداشت درباره درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج گفت: تکلیف و شرایط بیماران کمتر از ۷ سال به طور کامل مشخص است؛ چرا که درمان این گروه سنی به صورت رایگان است. شورای عالی بیمه که با حضور سازمان‌های بیمه‌گر برگزار می‌شود درباره چگونگی تحت پوشش قرار دادن بیماری‌ها تصمیم‌گیری می‌کند و در اختیار وزارتخانه نیست.

عین‌الهی درباره افزایش درمان‌های تحت پوشش بیمه نیز گفت: حدود ۳۳۰ قلم دارو که پیش از این تحت پوشش بیمه نبودند در دولت سیزدهم تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفته‌اند.

وی درباره ضرورت غربالگری برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های نادر گفت: مراکز ژنتیک که بسیار پیشرفته هستند در جهت غربالگری بیماری‌های نادر گام برمی‌دارند تا پیش از تولد یک فرد از احتمال ابتلا به بیماری نادر مطلع شوند. به طور مثال، در این زمینه یک مرکز بسیار پیشرفته در کنار بیمارستان طالقانی قرار دارد.

منبع: پانا

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی/ مهاجرت کادر درمان به بخش خصوصی
  • این گروه از کارکنان دولت فوق‌العاده خاص دریافت می‌کنند/ اعلام جزییات