Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه شریف گفت: آیین بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ای ناحیه نوآوری تحول بزرگی را در توسعه و استقلال شرکت‌های دانش‌بنیان و نیز نهاد‌های خدمت دهنده به این شرکت‌ها در دانشگاه رقم می‌زند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ای ناحیه نوآوری به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رییس جمهور در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در ابتدای مراسم فتوحی، رئیس دانشگاه شریف در خصوص ناحیه نوآوری شریف گزارشی ارائه کرد و گفت: خداوند را شاکرم که امروز یکی از ایده‌های بزرگ و اساسی دانشگاه صنعتی شریف برای ایجاد یک اکوسیستم جدید در کنار دانشگاه تحت عنوان ناحیه نوآوری شریف به ثمر نشسته و از آن رونمایی می‌شود برای ما در دانشگاه صنعتی شریف باعث مباهات است که این رونمایی در حضور ریاست محترم جمهور صورت می‌گیرد.

فتوحی افزود: این طرح که براساس یک مطالعه طولانی و برای تکمیل اقدامات قبلی دانشگاه در حوزه تجاری‌سازی دانش و ترویج کارآفرینی پیشنهاد و اجرا شده است تحول بزرگی را در توسعه و استقلال شرکت‌های دانش‌بنیان و نیز نهاد‌های خدمت دهنده به این شرکت‌ها در اطراف دانشگاه رقم می‌زند و علاوه بر ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت نخبگان، در بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی منطقه نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت. در برنامه راهبردی دانشگاه صنعتی شریف سرآمدی آموزش و تربیت نیروی انسانی، سرآمدی در پژوهش و فناوری و نیز سرآمدی در اثربخشی اجتماعی به عنوان سه هدف مهم و سرلوحه همه فعالیت مورد تایید قرار گرفته است. مشارکت دانشگاه در ایجاد ناحیه نوآوری شریف به طور مستقیم به دو هدف از سه هدف خود یعنی سرآمدی در پژوهش و فناوری و سرآمدی در اثربخشی اجتماعی مرتبط است و به طور غیرمستقیم به هدف سوم یعنی سرآمدی در تربیت و آموزش نیروی انسانی کمک می‌کند.

رئیس دانشگاه شریف اظهار داشت: هم‌اکنون بیش از ۵۰۰ شـرکت، ۱۵ شــتابدهنده، ۸ صندوق و شرکت سرمایه‌گذاری و ۱۰ مرکز نوآوری در ناحیه نوآوری شریف مستقر هستند. در شرکت‌های مستقر در این ناحیه بیش از ۳ هزار نفر نیروی دانشی مشغول به کار هستند و مجموع فروش این شرکت‌ها بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان است. شرکت‌های دانش بنیان مستقر در ناحیه نوآوری شریف، غالبا توسط دانش‌آموختگان، اعضای هیئت علمی دانشگاه و با همکاری فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌ها ایجاد شده‌اند که به واقع از مظاهر تجلی ارتباط واقعی صنعت و دانشگاه هستند.

وی افزود: ظرفیت‌سازی و فعال‌کردن کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان در اطراف دانشگاه نه تنها برای دانشجویان و دانش آموخته گان دانشگاه اشتغال ایجاد می‌کند بلکه فرصت‌های شغلی جدیدی را برای سایر متقاضیان کار هم فراهم می‌سازد. به‌علاوه انتظار می‌رود توسعه ناحیه‌نوآوری شریف باعث رشد و توسعه زیرساخت‌های شهری و ارتقا و رفاه و آسایش مردم منطقه شود طرح توسعه نوآوری شریف براساس این اصل اساسی تاکنون پیشرفته است در آینده نیز پیگیری خواهد شد تا توسعه فعالیت‌ها به دست بخش خصوصی و با محوریت بخش خصوصی انجام شود و دانشگاه باید در این زمینه نقش هدایت کننده و تسهیل کننده را داشته باشد.

فتوحی بیان کرد: دانشگاه در این مسیر به دو اصل مهم دیگر نیز توجه کرده است رفاه و آسایش مردم و ساکنین منطقه و صیانت از محیط زیست و حفظ بافت منطقه برای این منظور تعاملی جدی با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، مدیریت شهری و سرمایه گذاران بخش خصوصی شکل گرفته است و نتیجه این تعاملات اضافه‌شدن حدود ۷٠ هزار مترمربع فضا به زیرساخت‌های فناورانه ناحیه است به‌عنوان مثال یکی از طرح‌های توسعه‌ای در ناحیه نوآوری شریف، احداث برج فناوری طرشت است که با زیربنای ۲۵ هزار متر مربع، محل استقرار و فعالیت بیش از ۱۰۰ شرکت دانش بنیان است. امید است زیست بوم ایجاد شده در این ناحیه که هسته اصلی آن را دانشگاه صنعتی شریف تشکیل می‌دهد نه تنها به عنوان یکی از الگو‌های دانش بنیان در کشور تبدیل شود و جامعه و در کنار آن دانشگاه، از دستاورد‌های اقتصادی و اجتماعی آن منتفع شود بلکه بستری کلیدی در پشتیبانی از مسیر رشد و بالندگی کارآفرینان و ارزش‌آفرینان بوده و برطرف‌کننده موانع پیش‌روی آن‌ها باشد.

رئیس دانشگاه شریف در انتهای سخنان خود گفت: در پایان لازم می‌دانم از حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شهرداری تهران، شهرداری منطقه ۲ تهران و صندوق نوآوری و شکوفایی در تحقق این ماموریت تشکر و قدردانی نمایم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه شریف شرکت دانش بنیان رئیس جمهور شرکت های دانش بنیان دانشگاه صنعتی شریف رئیس دانشگاه شریف ناحیه نوآوری شریف طرح های توسعه ای شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۲۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، ذبیح‌الله اعظمی ساردوئی درباره فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی، گفت: یکی از قوانین خوبی که مجلس یازدهم به تصویب رساند قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود. از سه سال گذشته یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان روی پروژه کاهش مصرف آب و کشاورزی هوشمند با استفاده از هوش مصنوعی، داده‌های هواشناسی، اطلاعات خاک مزرعه و نوع کشت فعالیت می‌کند.   نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امیدواریم طی سال‌های آینده در زمینه کشت گیاهان زراعی و درختان میوه توسط شرکت‌های دانش بنیان اتفاقات خوبی رخ دهد، ادامه داد: بیش از یک دهه است که در دنیا موضوع پایش سلامت باغات و مزارع آغاز شده و با استفاده از هوش مصنوعی و تصویر برداری هوایی مزارع را پایش می‌کنند.   وی با تاکید بر اینکه در برنامه هفتم توسعه استفاده از بازچرخانی آب و پساب در بخش صنعت و کشاورزی مصوب شده است و با توجه به قانون جهش تولید شرکت‌های دانش بنیان، این شرکت‌ها امیدوار شده و در این حوزه سرمایه گذاری کرده اند، عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی ریل گذاری خوبی را انجام داده و اثرات آن را در فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در تمامی بخش‌ها خصوصا بخش کشاورزی شاهد هستیم و اکنون دولت باید از شرکت‌ها حمایت کند و با آنها قرارداد ببندد.   اعظمی با بیان اینکه یکی از مشکلات وزارت جهاد کشاورزی پهنه بندی‌ها بوده تا بر اساس آن مشخص شود چه میزان از اراضی هر منطقه زیرکشت چه محصولی رفته است، گفت: درحال حاضر پهنه‌بندی‌ها توسط کارشناسان انجام می‌شود که علی رغم زمان‌بری به صورت کامل دقیق نیست، در این حوزه نیز شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از تصویربرداری هوایی ورود کرده‌اند.   عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: در بخش کشاورزی می‌توانیم طی سال‌های آینده خبر‌های خوشی را از بومی سازی تکنولوژی و خلاقیت توسط شرکت‌های دانش‌بنیان را شاهد باشیم.

دیگر خبرها

  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • تأثیر مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری در سازمان‌ها
  • فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • رقابت ۲ هزار و ۱۵۰ دانش‌آموز برای تکنولوژی‌های آینده